Abban mindenki egyetért, hogy az egy évvel ezelőttit bőven meghaladó nyereségről számol majd be a társaság, s abban is konszenzus mutatkozik, hogy a nagyon erős, 6,4 milliárd forintos első negyedévet nemcsak megismételni, de megközelíteni sem tudja. A NAPI Gazdaság által megkérdezett elemzők átlagosan 19,5 milliárd forintos árbevételt várnak, s az egy évvel korábbinál 32 százalékkal magasabb, 3,26 milliárdos üzemi eredményt és 37 százalékkal magasabb, 3,3 milliárdos nettó nyereséget. A befektetőket foglalkoztató kérdés, hogy ez a nyereség elég lesz-e a jelenlegi árfolyam és a céggel kapcsolatos optimizmus fenntartásához. A jelentés előtt a Concorde 33 500 forintos célár mellett vételről tartásra változtatta ajánlását, a K&H pedig a gyorsjelentésre enyhe negatív befektetői reakciót valószínűsít. Részletek a NAPI Gazdaság mai számában.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!