Az AAII, az amerikai egyéni befektetőket képviselő szervezet felmérése szerint tovább nőtt a részvénypiaci áremelkedésben hívők aránya az Egyesült Államokban. A többezer megkérdezett válaszai alapján számolt AAII Bullish Percent Index 1 százalékponttal, 51 százalékra emelkedett tegnapra a múlt héthez képest. A következő hat hónapra emelkedést várók arányának hosszútávú átlaga 38,9 százalékos.

Az esést várók tábora ismét csökkent, 2,2 százalékponttal 32 százalékra. A medvehívők aránya hosszútávon 30 százalék, tehát a nagy emelkedés mellett még az átlagnál többen hisznek abban, hogy esés következhet a piacon.

A mutató jellemzően kontraindikátorként szolgál a piaci állapotát kutató elemzésekhez, a szélsőségesen optimista értékek a piaci tetőpontokat szokták jellemezni.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!