Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bár a csökkenő olajárak valóban komolyan csökkenthetik egyes szektorok nyereségességét idén, azonban a most látott piaci áresések túlságosan is nagyok, s a következő mozgás a részvényekben egy 5 százalékos emelkedés lehet - írta David Bianco, a Deutsche Bank vezető amerikai részvénystratégája friss elemzésében a Bloomberg tudósítása szerint.

A mostani korrekció méltatlanul büntetett egyes szektorokat, s most ezt kell kihasználni - véli a szakember. Szerinte a mostani piaci korrekciónak teljesen érthető okai vannak, azt az egyes szektorokra koncentrálódó profitvisszaesés okozza, azonban olyan szektorokat is elért, ahol nem csökken a nyereségesség, ahol a cégek az alacsony nyersanyagárakból még profitálnak is. Bianco úgy véli, 35 dolláros olajárfolyamnál az energetikai szektor már nem képes nyereséget termelni, a csökkentette a nyersanyagcége, az ipari beruházási javakat előállító cégek eredményére vonatkozó várakozásait.

Eközben viszont emelte a légitársaságok, az autóipari cégek, a tartós fogyasztási cikkeket gyártó cégek, a gyógyszeripari társaságok és a technológiai vállalatok nyereségére adott előrejelzését. E két utóbbi szektorban az árazás szerinte olyan alacsonyra esett, amire hosszú évek óta nem volt példa.

Az S&P 500-as indexre adott év végi előrejelzését azért lefelé módosította, a korábbi 2250 pont helyett már csak 2200 pontos indexértéket vár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!