Elege lett Amerikából a banknak

A UBS vagyonkezelő cége elkezdte csökkenteni a kitettségét az amerikai részvénypiacon, annak ellenére, hogy csúcsközelben járnak az amerikai részvényindexek. Szerintük ott már nehéz értéket találni, s a piac túl van árazva.
Napi.hu, 2015. április 27. hétfő, 12:16
Fotó: Reuters

Három év óta első ízben csökkentette az amerikai részvények irányában a javasolt kitettséget a UBS Wealth Management, annak ellenére, hogy a vezető részvényindexek csúcsaik közelében járnak - írja a CNBC. A vagyonkezelő szakértői az eddig felülsúlyozásról semlegesre rontották le az amerikai részvények javasolt arányát a portfóliókban, elsősorban az amerikai vállalatok gyengülő profitkilátásai és a magas relatív árazások miatt. Ennél is rosszabbul járt a brit piac, azt alulsúlyozásra javasolják a cég szakértői.

Évek óta először fordul elő, hogy az amerikai cégek profitkilátásai nem vonzóbbak a többi régióval összehasonlítva, különösen igaz ez az eurózóna cégeire. S mivel a profitkilátások ne vonzóak, a részvények relatív értékeltsége viszont nagyon magas, ez önmagában megalapozza a legalábbis semleges minősítést - írják a cég elemzői.

A UBS Wealth Management az elmúlt három évben folyamatosan taktikai felülsúlyozás minősítéssel látta el az amerikai részvényeket.

Mint elemzőik írják, a kockázatosabb eszközökkel kapcsolatban változatlanul optimisták, a magas árazások ellenére is. A feltörekvő piacokat szintén semleges minősítéssel látták el, az európai részvényeket viszont felülsúlyozásra javasolják.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

NathFli, 2015.04.27 16:16

Szeretnél meggazdagodni egy csapásra a görög válságot kihasználva? Nézd meg hogy kell! http://goo.gl/p59Q5J
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html