Elégedetlenek a befektetők a Facebookkal

A keddi amerikai tőzsdezáras után ismertette harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit az internetes közösségi oldalt üzemeltető Facebook, a számok jók lettek, de a befektetők ennél is többet várnak.
MTI-Eco, 2014. október 29. szerda, 09:16

A Facebook negyedéves nyeresége 806 millió dollár volt, részvényenként 30 cent, 3,2 milliárd dolláros bevétel mellett. Egy évvel ezelőtt 425 millió dolláros profit, részvényenként 17 centes nyereség és 2,02 milliárd dolláros negyedéves bevétel volt.

A FactSet piackutató elemzői részvényenkénti 40 centes nyereséget és 3,12 milliárd dolláros bevételt vártak a 2014-es harmadik negyedévben.

A Facebook közösségi oldal tagjainak száma elérte az 1,35 milliárdot, negyedéves alapon nagyjából 2,3 százalékkal, éves alapon 14 százalékkal nőtt a tagok száma.

A Bloomberg hírügynökség az EMarketer piackutató adatait idézve azt írta, hogy a Facebook idén 8 százalékos részesedést szerezhet a 140,7 milliárd dollár értékű globális reklámpiacon a 2013-as 5,8 százalékos részesedés után. Ha csak a mobileszközök (okostelefonok, táblagépek) reklámpiacát nézik, ott a Facebook részesedése 17 százalékról 20 százalékra nőhet.

A tőzsdén kívüli forgalomban a Facebook részvényárfolyama azonban 8,20 százalékkal csökkent, 74,15 dollárra változott. Hiába nőtt a nyereség és a bevétel is, a befektetők még jobb pénzügyi adatokat szeretnének látni.

A Facebook szerint 2014 negyedik negyedévben 40-47 százalékkal nőhet a bevétel, de a befektetők azt látják, hogy ez elmarad a 2013-as negyedik negyedéves 63 százalékos növekedéstől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rw2, 2014.10.29 12:09

Majd akkor lesznek igazán elégedetlenek ha feltűnik egy újabb előremutató megoldás amit kajálnak a népek és nem lassul a bevételnövekedés, hanem egyenesen gyorsulva csökken.

Az meg igazán durva, hogy miután múlt hónapban kicsit bele kellett ásnom magamat az FB API-jába egy projekthez, rá kellett jönnöm, hogy az egész egy rakás koncepciótlan, dokumentálatlan hulladék. Vajon nem telik rá?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html