Elemzők: óvakodjunk a Porschétól

A Bank of America és a Merrill Lynch is rontott a német autógyártó részvényeire vonatkozó ajánlásán.
NAPI Online, 2009. február 4. szerda, 12:08
Fotó:

A BoA és a Merrill brókerei is felülvizsgálták, majd a korábbi, szektortársakhoz viszonyított semleges megítélést alulteljesítőre változtatták. A szakértők arra hivatkozva rontottak a Porsche részvények megítélésén, hogy a több mint 55 millió Volkswagen részvény év eleji megvásárlása 3 milliárd eurós veszteséggel járt a wolfsburgi cég tulajdonosa számára, amelyet az azóta bekövetkezett, részvényenként 20 eurós árfolyam-veszteség okozott - írta a MarketWatch.

A Porsche teljesítményét tovább ronthatja, hogy mind a Volkswagen, mind a luxusautó-gyártó forgalma tovább romolhat az év során, és vajmi kevés az esély arra, hogy a piacok stabilizálódhatnak még az idén.

Az új ajánlás közzétételét követően 4,32 százalékkal csökkent a Porsche részvényeinek árfolyama. A Volkswagen papírok jegyzése 1,3 százalékkal emelkedett ezzel párhuzamosan.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK