Élénk érdeklődés a mai aukción

Jókora kereslet mutatkozott a hároméves államkötvények mai aukcióján.
NAPI Online, 2007. október 11. csütörtök, 12:20
Fotó:

A három és tizenöt éves államkötvények mai aukcióján a meghirdetett 75 illetve 20 milliárd forintos mennyiségre 225 és 64 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, az ÁKK a hároméves papírok esetében ötmilliárd forinttal megemelte az elfogadott mennyiséget. A hozamok 6,90 és 6,92 valamint 6,49 és 6,53 százalék között szóródtak, az átlag a rövidebb futamidejű kötvények esetében 6,92 a hosszabbaknál 6,52 százalék volt. Előbbi esetében ez az érték hat bázisponttal marad el a tegnapi másodpiaci referenciahozamtól, utóbbinál három bázispontos emelkedést takar.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK