Élénk érdeklődés mutatkozott a magyar kincstárjegyek iránt

Közel négyszeres túljegyzés és csökkenő hozam mellett megemelt mennyiséget értékesített az ÁKK aukcióján a háromhónapos diszkont kincstárjegyekből.
NAPI, 2012. július 17. kedd, 13:33
Fotó: Napi.hu

A meghirdetett 45 milliárd forintos mennyiségre 176 897 milliárd forintnyi ajánlat érkezett az aukción, ami régen tapasztalt érdeklődést jelez a dkj-k iránt - feltehetően nem függetlenül a magyarországi IMF-tárgyalások piac által régóta várt indulásától. Az ÁKK a lefedettséget látva az elfogadott mennyiséget 60 milliárd forintra emelte. A kialakult 6,89 százalékos hozamszint 22 bázisponttal marad el az egy héttel korábbi aukción elértnél, míg a hétfői másodpiaci benchmarknál 12 bázisponttal alacsonyabb - derült ki az ÁKK tájékoztatójából.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

SzaszaG, 2012.07.17 15:32

Alapkamat csökkentés kell!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html