Élénk vételi kedv a kincstárjegyaukción

A három hónapos kicstárjegyek aukcióján nagy volt a túljegyzés, a 40 milliárdnyi papírra közel 140 milliárdnyi ajánlatot nyújtottak be. A 7,68 százalékos átlaghozam hét bázisponttal maradt alatta az előző napi referenciahozamnak.
Eidenpenz József, 2009. augusztus 25. kedd, 14:00

A Magyar Nemzeti Bank kéthetes kötvényébe 1480 milliárd forintot helyeztek el a bankok, ami hatalmas összeg ugyan, de jelentősen alatta maradt akár az előző hetinek, akár a két héttel korábbi lekötésnek. Így az ebben a jegybanki instrumentumban lekötött tőke értéke 3521 milliárd forintról 3216 milliárdra apadt, ami persze még mindig nagyon magasnak számít, az év elején kevesebb, mint a fele volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK