Elérte az öt százalékot az állami részesedés a Magyar Telekomban

Az állami tulajdoni hányad a Magyar Telekomban elérte a bejelentési kötelezettséggel bíró 5 százalékot.
MTI-Eco, 2011. november 8. kedd, 20:41
Fotó: Napi.hu

A Magyar Telekom Nyrt. kedden a BÉT honlapján közölte: az Államadósság Kezelő Központ Zrt. értesítette a társaságot, hogy a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap 2011. november 7-én történt részvényszerzésének következtében az Alap által birtokolt részvények darabszáma 52.987.673 darabra nőtt, ezzel szavazati jogának mértéke a Magyar Telekom Nyrt.-ben 5,0816 százalékra emelkedett.

A nap folyamán egy másik társaság is hasonló közleményt tett közzé: a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. is bejelentette, hogy a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap november 4-i tőzsdei tranzakció során 5,185 százalékra növelte részesedését a társaságban.

A hétfőn a budapesti részvénypiacon óriási, több mint 45 milliárd forintos forgalom volt, amely technikai tranzakcióknak volt köszönhető: forgalom nagy részét a magánnyugdíj vagyonban lévő befektetési jegyek "részvényesítése" generálta; azaz, a befektetési alapokban lévő részvényeket értékesítették.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

barca, 2011.11.08 20:56

Allamositas beindult hajra ,dejavu erzesem tamadt , megyunk hatrafele a fejekben nagy a baj a demoratikus liberalis halado gondolkodas nem megy nekik! Kamu demokratak!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html