A nap egyik főszereplője a Rába volt. Meglepően élénk, 6,4 milliárdos forgalom zajlott a gépipari részvény piacán, az instrumentum jegyzése kedden megjárta a hadak útját. A gyenge startot követő mérsékelt többlet után látványos zuhanásba váltott, majd 2415-ről visszapattanva még egyszer megpróbálkozott némi plusszal, hogy azután 2,0 százalékos veszteséggel 2504 forinton állapodjon meg. A hivatalosan meg nem erősített hírek szerint Győr városa a KBC-nek értékesítette 7,2 százalékos pakettjét 2150 forintos áron, és e csomag részeitől válhatott meg a brókercég a börzén. A blue chipek között a legnagyobb veszteséget a részvényszekció 35,3 milliárd forintos forgalmának harmadát adó Mol szenvedte el, az olajpapír 2,7 százalékkal 28 110 forintra zuhant. Esett a Rába forgalmának kevesebb mint ötödét felmutató Telekom is, 1,7 százalékkal 975 forintra. Az OTP jobbára 9500-9600 forint között töltötte a napot, megfordult 1,7 százalékos pluszban is, de az utolsó fél óra irányváltása után 0,2 százalékos gyengüléssel 9430 forinton zárt. A Richter csak délelőtt forgott zöldben, a 37 735 forintos nap végi ár 0,6 százalékos mínuszt takart. A szektortárs Egis külön utakon járt, a 23 000 forintos záróár megegyezett az egy nappal korábbival. A nap virtuális vesztese - egyben a legnagyobb nyertese - az eddig gyakorlatilag közkézhányad nélkül működő, történetében először profittervet közzétevő RFV részvénye volt. A mínusz papíron 99,6 százalék volt az utolsó, május végi 600 ezer forintos tőzsdei záróárhoz képest, ám mivel még nyáron ezredelték a részvényt, a keddi 2575 forintos ár jelentős pluszt jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!