A forint erősödésével párhuzamosan estek a hozamok az állampapírok másodlagos piacán, egyedül a 3 hónapos lejárat esetében volt stagnálás. Ezt leszámítva kivétel nélkül minden lejárat esetén estek a hozamok, a legnagyobb mértékben a 3, és 5 éves lejárat esetén, ahol 22 illetve 19 bázisponttal zuhantak a hozamok. Ugyanakkor 10 és 15 éves lejárat esetén is 12 bázispontos növekedéssel számolhattak a befektetők, de egyéves esetén is 14 bázispontos volt a csökkenés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!