Megállíthatatlannak tűnő erősödésbe kezdett a dollár néhány napja, s gyakorlatilag érdemi korrekció nélkül erősödött az euróval szembeni keresztárfolyama az 1,5 feletti szintekről a mostani, 1,435-ös árfolyamhoz. Az erősödés közben letörte március óta tartó gyengülő trendjét is az euróval szemben - azaz inkább az euró törte erősödő trendjét - s úgy szaladt át a különböző ellenállási szinteken, mint kés a vajon. A következő fontos szinteket a mellékelt ábrán jelöltük, a dollár gyengülő trendjének lokális mélypontjait vélve annak.



Nagyításhoz klikkeljen a képre!

Az elmúlt napok folyamatait vélhetően az év végi pozíciózárások is segíthették, az zöldhasú erősödésével gyakorlatilag korrigálódott az az ék alakzat a keresztárfolyamban, amely szeptember vége, október eleje óta épült. Egy ekkora ár-elmozdulást illene némi korrekciónak követnie, mivel azonban elég erős ellenállásokat hagyott maga mögött az euró/dollár árfolyama, elképzelhető, hogy ez - ha bekövetkezik - csak korlátozott lesz.

A hosszú távú euró/dollár chart talán jó arra, hogy perspektívát adjon, mekkora mozgások képzelhetően el két fontos deviza keresztárfolyamában.



Nagyításhoz klikkeljen a képre!

Fontos szintet ostromolt a forint euróárfolyama is a nap elején. A 280 forintos euró árfolyam nagyjából a szélét jelenti egy régóta épülő csatornának, a technikai elemzők szerint ha az árfolyam elhagyja a csatornát - s 1-2 százalékkal azon kívül zár -, akkor a következő cél a csatorna szélességével megegyező távolságban keresendő, ami 290 feletti eurókurzust is jelenthet.



Nagyításhoz klikkeljen a képre!

A hazai devizához hasonlóan az OTP is sávozik már egy jó ideje, meglehetősen széles, majd 800 forint széles csatornában ingadozik az árfolyama. Ha kilépne ebbő a sávból, akkor a forintnál leírt célok lennének érvényesek a bankpapírnál is. Talán annyit érdemes hozzáfűzni, hogy az OTP részvények március eleje óta tartó emelkedő trendje alig néhány 10 forintnyira helyezkedik el a mostani 5320-5340 forintos kurzustól. Hogy a trend kiviszi-e a csatornából a bankpapírt, vagy megtörik, az a következő hetekben, január elején talán el is dőlhet.



Nagyításhoz klikkeljen a képre!

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!