BUX
38240

Elfáradt a forint az ostromban

Napok óta küzdött a forint egy fontos technikai zónán való átjutással, de ez ma sem sikerült, így délután már alábbhagyott az ereje, azaz kisebb gyengülést szenvedett el - írja a Portfolio.hu.

portfolio.hu, 2014. június 2. hétfő, 19:06

A 302,5-303-as zóna erős technikai támasznak számít, amelyen a jelek szerint nem tud átjutni az erősödés irányába a forint az euróval szemben. Ma a reggeli 302,5 körüli szintről délután emelkedni kezdtek a jegyzések és kora este 303,5 körül járt a kereskedés a bankközi piacon. A dollár kurzusa 223,2 körül, a svájci franké 248,2 körül jár jelenleg.

Abban, hogy a forintnak ma sem sikerült új négyhavi csúcsra jutnia az euróval szemben, szerepe lehet annak is, hogy a vezető fejlett piaci részvényindexeknél is volt egy kisebb megtorpanás napközben a vártnál gyengébb eurózónás és amerikai konjunktúra-adatokra.

Az Államadósság Kezelő Központ által kora délután megállapított referencia hozam adatok szerint ma ismét intenzív hozamesés következett be, amelynek mértéke a 3 éves papírnál 23 bázispontot tett ki, amellyel új történelmi mélypontra, 3,13 százalékra esett a referenciahozam.