A horvát olaj-és gázipari konszern, az INA intézményi befektetői elfogadták a Mol vételi ajánlatát. Erről döntött az AZ nyugdíjalap, az Auctor brókerház, az Erste Invest és a PBZ nyugdíjalap képviselője zágrábi tanácskozásán - jelentette kedden a Business.hr horvát internetes gazdasági újságra hivatkozva az MTI. Az intézményi befektetők közleményük szerint elfogadták a Molnak a részvényenkénti 2800 kunás ajánlatát, ami a közkézen lévő INA részvények 31 százalékos megvásárlására vonatkozik. Indoklásul hivatkoztak a mostani pénzpiaci válságra, és arra, hogy a külső körülmények alaposan megváltoztak az elmúlt hetekben, egyebek között a vállalatok értékének csökkenését vonták magukkal. Korábban a befektetők túl alacsonynak tartották a 2800 kunás ajánlatot. A zágrábi tőzsdén kedden az INA részvények 1,15 százalékos csökkenés után 2740 kunán zártak. Egyelőre bizonytalan, hogy az intézményi befektetők egymástól függetlenül milyen mennyiségű részvényt fognak felajánlani eladásra. A zágrábi Központi Elszámolóház (SDA) adatai szerint eddig mintegy 89 ezer INA részvényt helyeztek el az SDA-nál, ami alig valamivel több , mint a Mol ajánlatának 3 százaléka. A magyar olajipari társaság ajánlata október 3-ig van érvényben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!