A jövő hétre már nem hirdetett meg új sorozatot Féléves Magyar Állampapírból (FMÁP) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). Ez nem meglepő, hiszen egy háttérbeszélgetésen már elhangzott, hogy a legrövidebb futamidejű lakossági állampapír megszűnik.

Az Egyéves Magyar Állampapír (1MÁP) azonban továbbra is kapható, a jövő hétre is meghirdetett belőle az ÁKK 46,5 milliárd forintnyit. Nem csak az FMÁP, de több más lakossági állampapír is megszűnik a jövő hét végén. Csütörtökig lehet még vásárolnia Bónusz Magyar Állampapírt és Féléves Magyar Állampapírt.

A Prémium Magyar Állampapír (PMÁP), amely mostanában a legnépszerűbb állampapír volt, az ÁKK állítása szerint nem szűnik meg, bár a jelenlegi sorozatok értékesítését lezárják, helyettük újat indulnak majd immár kamatadó nélkül. Az ötéves PMÁP olyan népszerű, hogy szerdán az ÁKK-nak meg kellett emelnie az értékesítendő mennyiséget, az eredetileg 100 milliárd forintos, majd 200 milliárd forintosra növelt volument 220 milliárdra növelte az államadósság-kezelő.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!