Elfogyott a lendület Európában

A keddi fél és egy százalék közötti emelkedést követően kisebb mínuszokkal zártak a nagyobb nyugat-európai tőzsdeindexek szerdán.
NAPI, 2012. augusztus 15. szerda, 18:16
Fotó: Napi.hu

Míg Londonban fél százalékkal csökkent az FTSE 100 mutató, addig a frankfurti DAX 0,4, a párizsi CAC 40 index pedig hajszálnyit gyengült.

Jelentősebb hírek hiányában a tengerentúlról érkező makrogazdasági adatok befolyásolták a hangulatot, a jelek szerint vegyesen.

A szektorok között az átlag alatt teljesítettek a bányatársaságok papírjai, miután az árupiacokon is többnyire lefelé tartottak a fémárak. Ugyanakkor a dohánycégek sem szerepeltek jól, egy, az iparág számára kedvezőtlen ausztráliai bírósági döntést követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK