Elfogyott a levegő Budapesten

Emelkedéssel kezdődött a kereskedés a tőzsdén, ám a pluszok kicsire olvadtak a nap végére.
NAPI, 2011. november 4. péntek, 17:13
Fotó: Napi.hu

Fél százalék nyereséggel 16782 ponton búcsúzott a BUX, az index végül nem napi minimumán zárt, de közel volt hozzá. Az iránytalan kereskedés ezúttal a külföldi piacokra is jellemző volt, így a magyar börze inkább csak követte a külföldi hangulatot. A kezdeti lelkesedés ugyanakkor nagyon rövidre sikerült, a piacból hamar kifogyott a szufla.

Az OTP 3226 forinton zárt, ez 0,74 százalékos csökkenés. A bankpapír 3300 forint felett kezdett a tegnapi erős amerikai emelkedésre reagálva, majd a 3345-ös csúcs után fokozatosan csorgott lefelé, az esés délután egykor gyorsult be. A mélypontot 3185 forint jelentette, innen kúszott föl a zárásra.

A Mol papírjai kezdeti bizonytalankodás után felfelé indultak, a 16310 forintos csúcsról azonban fokozatosan esett az árfolyam és 1,8 százalékos pluszban, 16100 forinton zárt.

Lényegében stagnált a Telekom és a Richter, a gyógyszerpapír 110 forinttal 35410-re emelkedett, a Telekom pedig egy forinttal 520-ra.

A Synergon és a Fotex árfolyama csökkent, jól szerepelt viszont az EstMédia és a Pannergy.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK