A tengerentúli befektetők hangulatát alaposan elrontotta, hogy Merrill Lynch leminősítette az Intel papírjait, s ráadásul az iparág más cégeinek részvényeiről is kedvezőtlenül nyilatkozott. A helyzeten ugyanakkor valamelyest javított, hogy a National Semiconductor üzleti évének negyedik negyedét illetően a várt veszteség helyett nyereséggel lepte meg részvényeseit. A Dow Jones ipari átlag komponensei közül a Merck gyógyszergyártó részvényei szenvedték el a legnagyobb veszteséget annak betudhatóan, hogy a Prudential elemzője úgy vélekedett: a Zocor koleszterinszint-csökkentő készítmény új címkéje visszavetheti az eladásokat. Nagy-Britannia és az eurózóna irányadó kamatainak változatlanul hagyása nem érte váratlanul a nyugat-európai piacokat, ám a tengerentúli fejlemények következtében igencsak megfogyatkozott a tőzsdeindexek lendülete, a Footsie ráadásul tegnapelőtti zárószintje alatt fejezte be a kereskedést. A legnagyobb esést a technológiai és a gyógyszeripari részvények mutatták fel. A párizsi börzén a vesztesek táborát gyarapították még a TF1 tévécsatorna papírjai is, hiszen focivébé kizárólagos franciaországi közvetítési jogával rendelkező cég sokat veszíthet azon, ha a francia válogatott - nem túl fényes szereplése okán - idő előtt hazatérni kényszerül. Frankfurtban a részvényárfolyamok többsége emelkedett, a drágulásban a pénzügyi szféra szereplői mellett a Deutsche Post járt az élen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!