Elfogyott a szufla Budapesten estére

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 68,15 pontos, 0,18 százalékos emelkedéssel, 38 522,50 ponton zárt csütörtökön - írja az MTI.
K. Kiss Gergely, 2018. február 15. csütörtök, 18:42
Fotó: Napi.hu

A Mol 30 forinttal, 1,04 százalékkal 2868 forintra csökkent, 1,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 130 forinttal, 1,12 százalékkal 11 450 forintra esett, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,86 százalékkal 460,50 forintra gyengült, forgalma 184,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 250 forinttal, 4,53 százalékkal 5770 forintra erősödött, a részvények forgalma 4,0 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4244,62 ponton zárt csütörtökön, ez 95,48 pontos, 2,30 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

A részvénypiac forgalma 17,2 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Soós Frigyes, az OTP Treasury szenior értékesítője az M1 csatornán elmondta: a kereskedés végére elfogyott a lendület a magyar tőzsdén, a nap közbeni jelentős emelkedés után végül kis pluszban tudott zárni a hazai részvényindex.

A főbb papírok közül a Richter volt a nap nyertese, több mint 4,5 százalékkal erősödött a papír, míg az OTP, a Mol és a Magyar Telekom árfolyama is csökkent - tette hozzá.

Az Opus Global részvényei 10,63 százalékos emelkedéssel, 697 forinton zártak csütörtökön. A papír kereskedését felfüggesztették reggel, miután a kibocsátó arról tájékoztatta a tőzsdét, hogy olyan bejelentést kíván közzétenni, amely az értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja.

A bejelentés szerint hat érdekeltséget olvaszt magába az Opus Global az első fél évben. A közlemény szerint az Opus Global Nyrt. igazgatósága a várhatóan június végéig lezáruló folyamat eredményeként, üzletrészek apportjával közvetlen és közvetett tulajdont szerez Mészáros Lőrinc, valamint a Status Energy Magántőkealap érdekeltségében lévő vállalatokban.

A tájékoztatás szerint a tranzakciósorozattal, nem vagyoni hozzájárulás formájában az Opus Global Nyrt. tulajdonába kerül a Mészáros és Mészáros Ipari és Kereskedelmi Kft. 51 százalékos üzletrésze, az R-Kord Építőipari Kft. 51 százalékos üzletrésze, a Visonta Projekt Kft. 51 százalékos üzletrésze, a Kall Ingredients Kft. további 24 százalékos üzletrésze, a Mátrai Erőmű Zrt. 20 százalékos üzletrésze és a Geosol Kft. 51 százalékos üzletrésze.

Az Opus-részvények kereskedését délután 14 órától állították vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK