A részvénypiac forgalma 10,9 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.
Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője az MTI-nek elmondta, a külföldi hangulat semleges, illetve enyhén pozitív volt.

A magyar piacról eltűnt az elmúlt napok lendülete, a BUX 1 százalék körüli mínuszban zárt, de nem voltak nagy elmozdulások.

A Richter, amelyre a gyorsjelentést követően is célár-csökkentések érkeztek, tovább esve elérte a sáv alját, lement a 3650 forintos támaszig. Az OTP egy reggeli esés után visszatért tegnapi zárószintjére, meg tudta tartani az elmúlt napok emelkedését. A Mol ugyancsak erős, szintén mínuszban van ugyan, de nagyjából az elmúlt napok tetejéhez közel.

A forgalom elmaradt az elmúlt napokétól, de továbbra is átlag feletti. Az OTP vitte a prímet, amelynek forgalma csökkent ugyan, de még mindig átlag feletti volt, ez is segített abban, hogy meg tudta tartani az előző napok emelkedését - mondta az üzletkötő.

A Mol árfolyama 120 forinttal, 1,01 százalékkal 11 775 forintra csökkent, 594,6 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 9 forinttal, 0,21 százalékkal 4282 forintra esett, forgalmuk 8,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,53 százalékkal 372 forintra gyengült, forgalma 223,5 millió forint volt. A Richter árfolyama 105 forinttal, 2,77 százalékkal 3680 forintra csökkent, forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 1479,85 ponton zárt szerdán, ez 11,30 pontos, 0,76 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!