Elfogyott az erő a Wall Streeten

Újabb gyengüléssel zártak pénteken a New York-i tőzsde irányadó mutatói, az elmúlt közel három hónap legnagyobb heti visszaesését produkálva.
MTI-Eco, 2016. április 29. péntek, 22:49

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe pénteken 56,98 pontot, azaz 0,32 százalékot esett, és 17 773,78 ponton zárt.

Az S&P 500-as mutató 10,5 ponttal, 0,51 százalékkal gyengült, és 2065,31 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 29,93 ponttal, 0,62 százalékkal csúszott vissza, és 4775,36 ponton zárt.

A befektetőket aggasztják a gyenge negyedéves vállalati eredmények és az, hogy igen szerény a lakossági kiadás, ami miatt sehogy nem akar nőni az infláció. Az Apple árfolyama alábukott, miután Carl Icahn amerikai milliárdos bejelentette, hogy már nincs részesedése a cégben.

A kereskedelmi minisztérium pénteken arról számolt be, hogy a személyi kiadások minimálisan, 0,1 százalékkal nőttek márciusban. A lakossági fogyasztás adja az amerikai gazdasági teljesítmény nagyjából kétharmadát. A márciusihoz hasonló személyi kiadásnövekedés alig hajtja a gazdaságot, így viszont a távolba vész annak a lehetősége, hogy kamatot emeljen a jegybank szerepét betöltő Fed. Érezhetőbb gazdaságnövekedés hiányában alacsony marad az infláció, elmarad a Fed 2 százalékos céljától, ami részben hozzájárult ahhoz, hogy a Fed egyelőre ne emeljen kamatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2016.04.30 01:51

Milyen metal és mining keverék befektetési alap van a hozamplazan?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html