A pénteki kereskedést 19 115 ponton zárta a BUX index, ez 0,2 százalékkal volt magasabb az előző napi értéknél. A forgalom átlagos volt, de a 10,5 milliárdból a szokásosnál is nagyobb volt az OTP súlya 8,7 milliárddal. Az utána következő Mol forgalma már alig haladta meg a 600 millió forintot.

A legnagyobb hazai kereskedelmi bank reggel komoly pluszban kezdett a hajnalban közölt negyedik negyedéves eredmények után, 4937 forinton is kötöttek üzletet délelőtt. Utána viszont fokozatosan veszített erejéből a részvény, a 4841 forintos záróárfolyam már csak 0,1 százalékkal volt magasabb a csütörtökinél. A Mol eközben 17 745 forinton zárt, ami 0,9 százalékos drágulásnak felelt meg, míg a Magyar Telekom 405 forintos ára két forinttal elmaradt a csütörtökitől.

A gyógyszergyártók sem tudtak felfelé mozdulni, hiszen a Richter 0,3 százalékkal 34 700 forintig esett vissza, míg az Egis 18 750 forintos szintje 0,05 százalékos lecsorgásnak felelt meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!