A 17 000 pontos szintet tesztelgette kedden a BUX, e szint felett ugyanakkor nem nagyon tudott megmaradni az értéke. A napi csúcsot 17 017 ponton érte el az index, de a nap nagy részében inkább a 17 000 kerek szint alatt volt az értéke. Végül 16 889 ponton zárt, ami 0,6 százalékos pluszt jelentett.

A vezető részvények közül a Mol szerepelt a legjobban. Az olajrészvény 1,2 százalékkal 16 500 forintra drágult, vélhetően annak betudhatóan, hogy az olaj árfolyama közel 1 százalékot drágult. Tovább szenved viszont a Magyar Telekom, az előző napi zuhanás után a talpraállás jelei sem mutatkoztak a Telekom részvénynél, amelynek az ára 0,5 százalékkal 438 forintra emelkedett ugyan a keddi napon, ez azonban elég vérszegény teljesítmény volt az előző napi több mint 3 százalékos mínusz után. A hétfői nap másik nagy vesztese a Richter picivel többet dolgozott le előző napi veszteségéből.  Árfolyama 0,7 százalékkal 36 490 forintra nőtt. A másik gyógyszergyártó az Egis értéke viszont ezzel teljesen ellentétesen 1,4 százalékkal 14 300 forintra esett vissza.

Az OTP sem mutatott túl acélos teljesítményt. Ez azonban nem is csoda, hiszen a hétvégi görög választásokra a bankszektor lehet a legérzékenyebb. A magyar bank árfolyama így 3390 forinton zárt, ami csupán 0,1 százalékos növekedés az előző naphoz képest. a rendkívül alacsony keddi forgalmat jól mutatja, hogy a legnagyobb üzletkötést elérő OTP esetében a 2,4 milliárd forintot sem érte el a forgalom. A kisebbik bankrészvény az FHB értéke 1,4 százalékkal csökkent, és 490 forinton fejezte be a napot.

A kisebb részvények közül jó napja volt a CIG-nek, amely 2,9 százalékkal 278 forintra emelkedet, míg ezzel ellentétben az E-Star újra zuhant. Az 1750 forintos utolsó kötése ugyanis 4,4 százalékos csökkenést jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!