Elfordult a magyar kötvényektől az alapkezelő

Az Investec alapkezelője a magyar és ázsiai állampapírok alulsúlyozásával szemben felülsúlyozta a perui kötvényeket.
NAPI, 2010. szeptember 23. csütörtök, 17:34
Fotó:

Bár az idén erős teljesítményt nyújtottak a feltörekvő piaci államkötvények, nem valószínű, hogy a jelenlegi szintekről sokkal tovább csökkennének a hozamok - véli Peter Eerdmans, az Investec feltörekvő piaci állampapír- és devizaalapjának kezelője.

Eerdmans e hónapban úgy változtatta meg alapjának összetételét, hogy Peru állampapírjait felülsúlyozta, és szintén felülsúlyozáson tartott olyan, a konyhára sokat hozó piacokat, mint például Brazília. A brazil hozamok - véli a szakember - rövid távon talán felfelé korrigálhatnak, de hosszabb távon fokozatos csökkenés várható. Eerdmans alapja ugyanakkor nemrégiben alulsúlyozta a magyar és az ázsiai régió kötvényeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK