A március 23-mal záruló héten nettó 315 millió dollár hagyta el a feltörekvő európai, közel-keleti és afrikai országok részvényalapjait. Ezekbe az alapokban idén eddig nettó 2,5 milliárd dollár érkezett, szemben a tavaly egész évben elért 2,18 milliárddal. A kiáramlás azután indult be, hogy a befektetők észlelték: a Fed a vártnál gyorsabban is emelheti a kamatokat, vonzóbbá téve ezzel az amerikai kötvényeket a feltörekvők kockázatos részvényeinél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!