Elgáncsolta a forintot a dollár

A dollár erősödése lejtőre küldte a forintot és a zlotyt is.
NAPI, 2010. március 9. kedd, 16:33
Fotó:

A dollár euróhoz viszonyított erősödésével párhuzamosan gyengültek kedden a feltörekvő piaci devizák. Az euró 1,36 dolláron kezdte a napot, majd 1,3540-ig esett, aminek hatására az uniós deviza zlotyjegyzése először a 3,87-es, majd a 3,90-es szintet is átlépte.

A forint mindezt némi hezitálás után követte, az árfolyam 268,15-ön tetőzött - tájékoztatott Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője.

Délután fél öt előtt valamivel lejjebb, 267 forintnál járt az euró, a dollár egysége a 198-as tetőzés után 196,60-on, a svájci franké pedig a 183 forint feletti napi csúcsot követően 182,50-nél állt, száz jen 218,70 forintot ért.

Ruzsonyi szerint a kockázatkerülési kedv erősödése és a tőzsdék süllyedése magyarázhatta a rosszabb piaci hangulatot. Hozzátette: az, hogy az euró jegyzése továbbra is 270 forint alatt van, azt mutatja, hogy a hazai deviza meglepően jól teljesít a görögországi problémák dacára.

A szakember szerint a szerdán megjelenő hazai GDP-adat - ami a 4,1 százalékos mínuszt mutató gyorsbecslés után vélhetően nem okoz majd meglepetést - érintetlenül hagyhatja a forint pozícióit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kintekunta , 2010.03.09 17:01

Csak szeretné ha a GDP adat békénhagyná a forintot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html