A lengyel deviza hullámvasutazását követte a forint csütörtökön. Ahogyan felugrott az euró zlotykurzusa 4,19-re, majd hullott vissza 4,11-re, úgy szaladt fel 269,30 forintra és korrigált 267,40-re az uniós deviza jegyzése a bankközi devizapiacon.

Az ING Bank devizaüzletágának vezetője szerint a gyengülés irányába azért sérülékenyebb a lengyel fizetőeszköz, mert szerényebb forgalom jellemzi a kereskedést, mint a korábbi erősödés során, így egy-egy kisebb tétellel is jelentősebben el lehet mozdítani az árfolyamot.

Volatilisen alakult az euró/dollár-devizapár napja is: napközben 1,4650 környékén tetőzött, majd a délelőtt érvényes 1,4450-es szintre tért vissza. Ennek megfelelően fél négy tájban az amerikai deviza egysége 185 forintot ért, a svájci frank 174 forinton járt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!