Az euróval szemben csaknem nyolchavi, a svájci frankkal szemben bõ hathavi csúcsról "lépett vissza" a magyar fizetõeszköz. A vártnál gyengébbek lettek az eurózóna szolgáltatói beszerzési menedzser indexei is, közben pedig a piacok aggódnak a vasárnapi francia elnök-, illetve a görög parlamenti választásokkal összefüggõ bizonytalanságok miatt. A délután fél háromkor megjelenõ amerikai munkaerõpiaci adatok jelentõs piacmozgató hatással járhatnak.

Európa-szerte romlott a befektetői hangulat a vártnál sorozatosan gyengébb szolgáltatói bmi adatok, illetve a hétvégi francia és görög választásokkal kapcsolatos bizonytalanság hatására. A vezető európai részvényindexek mérsékelt mínuszba süllyedtek, az euró kissé gyengült a dollárral szemben. Mindez a forintot is gyengítette: az euróval szembeni jegyzések a reggeli 284 körülről 285-ig emelkedtek. A dollár jegyzései 217 fölé, a svájci franké 237 fölé kapaszkodtak a bankközi piacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!