Elgyengült Amerika a rossz adatra

Felemás képet mutatnak a főbb tengerentúli tőzsdeindexek hétfőn a kereskedés első órája után.
NAPI, 2012. július 2. hétfő, 16:53
Fotó: Napi.hu

A mutatók pluszban indították a kereskedést, azonban a nyitás után publikált gyengécske ISM feldolgozóipari adat hamar lehúzta a hangulatot, amely több mint három év után ismét a szektor zsugorodását jelzi. Ugyanakkor a vártnál kedvezőbb számokat tartalmazott az építőipari költésekről szóló publikáció.

A Dow Jones IA és az S&P 500 indexek néhány tized százalékos mínuszban tartózkodtak, míg a Nasdaq hajszálnyi emelkedésben volt hétfő délután. Az árupiacon a nyersolaj határidős jegyzése 2 százalék körüli csökkenéssel 83, az aranyé fél százalékos gyengülés után 1597 dolláron állt.

A tengerentúli tőzsdék szárnyaltak pénteken az eurózónás adósságválság kezelésére szolgáló megállapodás hírére, miszerint az eurózóna közös forrásaiból közvetlenül tőkésítik fel a bajban lévő bankokat, közös bankfelügyeletet hoznak létre, illetve megállapodtak egy 120 milliárd eurós növekedési paktumról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK