A Napi Gazdaság hétfői számának cikke

Megkezdte magyarországi kivonulásának előkészítését a Crédit Agricole Bank (CA) − erősítette meg a Napi Gazdaság értesülését a pénzintézet párizsi sajtóosztálya. Mint ismert, Jean-Yves Hocher vezérigazgató a múlt év decemberében egy sajtónyilatkozatban jelentette be, hogy a bank újragondolt stratégiája komoly célterület-szűkítéssel jár: a bank a jövőben azzal akarja sikeresebbé tenni a vállalati és befektetési banki tevékenységét, hogy csak arra a 32 országra koncentrál majd, amely a világ GDP-jének 85 százalékát adja − ezen belül is a fejlett tőkepiacokon igyekeznek majd hangsúlyosabban jelen lenni. Mindez azzal jár, hogy a CA 21 országban − köztük Magyarországon − bezárja kirendeltségeit. A lépéssel a CA dolgozóinak létszáma 1750 fővel csökken.

A fióktelepként működtetett budapesti kirendeltség bezárásának pontos időpontja még nincs meghatározva, a bank ugyanakkor már felvette a kapcsolatot meglévő ügyfeleivel és tájékoztatta őket a tevékenység szűkítésének menetrendjéről. A fióktelep már semmilyen új üzletet nem köt, feladata pusztán a meglévő ügyfélállomány kiszolgálása − mondták el a sajtóosztályon.

A magyar kirendeltségen mintegy hatvanan dolgoznak, leépítésük a magyar és a francia munkaügyi szabályozás előírásainak messzemenő figyelembevételével történik − lapunk úgy tudja, hogy gáláns csomagot kapnak a távozni kényszerülő dolgozók. Piaci hírek szerint a magyar fióktelep iránt egy orosz pénzügyi csoport érdeklődik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!