A horvát Poslovni arról számolt be, hogy a horvát és a magyar fél között megakadtak a tárgyalások, mivel nem sikerült megállapodni a következő tárgyalás témáiról. A horvát kormány úgy vélte, elsőként meg kell állapodni az INA irányítási modelljéről, a cég belső irányítási rendszerét össze kell hangolni a horvát törvényekkel. A Mol Nyrt.-nek viszont valamelyest eltérő javaslatai voltak. A lap azt írja, emiatt a holnapra tervezett tárgyalást elhalasztják.

A horvát kormány október 25-ére hívta meg a Mol delegációját, de a magyar olajipari vállalat azt válaszolta a Hina kérdésére, hogy először a zágrábi kormányt fogják értesíteni a döntésükről. A Mol Nyrt. sajtóosztálya szerint nem ismertetik döntésüket a médiában, mielőtt nem értesítették (horvát) partnereiket. A horvát gazdasági minisztérium azt nyilatkozta a Hinának, hogy szerdáig még ők sem kaptak választ a magyar cégtől, hogy pénteken ott lesznek-e Zágrábban a következő találkozón.

Mint ismeretes, a felek között elsődlegesen az INA feletti irányítást illetően robbant ki a vita, a nézeteltéréseket pedig tárgyalások útján igyekeznek rendezni. Az első ilyen találkozóra szeptember 18-án került sor, melyről a horvát fél sajtóbeszámolók alapján elégedetten távozott.

A horvát kormány által a tárgyalásokat követően kiadott közlemény megemlíti, a felek megegyeztek a tárgyalások menetéről és módjáról, megbeszélték, hogy havonta találkoznak majd, hogy a tárgyalások anyagait előre eljuttatják egymásnak, így minden javaslat akkor tekinthető megbeszéltnek, amikor írásban átadják, és amikor mindkét fél összeegyezteti saját előírásaival és alapdokumentumaival. Új pontot akkor lehet kezdeni, amikor az előzőről szóló tárgyalást befejezték. A tárgyalások ideje alatt nem lesznek a felek között nem hivatalos találkozók.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!