Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ECB mai kamatdöntő ülése után az ECB elnökének sajtótájékoztatóján elhangzott a "strong vigilance" kifejezés, ami a júliusi kamatemelésre utal, s a hüvelykujjszabály szerint euró erősödést kellett volna okoznia. Az euró/dollár azonban 1,4620-ról 1,4650-ig tudott felmenni, majd visszazuhant és jelenleg már 1,45 alatt jár.

A lefordulás hátterében az állhat, hogy a piacon nagy valószínűséget tulajdonítottak a júliusi emelésnek, s így euró vételi pozíciók épültek ki a bejelentésre, s annak megtörténte után megindult a profitrealizálás - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Ötvös Mihály a CIB senior devizakereskedője.

Emellett Trichet próbált olyan üzenetet küldeni az újságírókon keresztül a befektetőknek, hogy a bizonytalan helyzetre tekintettel szeretnék megtartani az ECB mozgásterét. Ugyan kimondta a bűvös szót, de jelezte, hogy ez nem jelenti azt, hogy az ECB feltétlenül emelni fog júliusban.

Ezzel a kijelentésével olyan hatást ért el a piacon, mintha nem is utalt volna a júliusi emelésre, s végeredményben euró gyengülést váltott ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!