Szerdán zuhanni kezdett forint, miután kiütött több technikai támaszt, és más körülmények sem támogatták a magyar fizetőeszközt. Az euró ára a reggeli 383 forintos szintről délutánra már 389 közelébe került. A dollár 356,5 forint körüli szintről indult, és meg sem állt 365 forintig. 

Nem tudott tartósan a 382,50-es szint alatt maradni az euró-forint árfolyama, a mai kereskedésben ismét emelkedés indult. Az emelkedő trendvonal 384,50-nél képez rövid távú ellenállási szintet, ha alatta marad az árfolyam, van remény a forint szempontjából pozitív folytatásra. Ez viszont nem történt meg. A trendvonal áttört, ebben az esetben pedig a 389-es szintet célozhatja meg a jegyzés - közölte az Equilor elemzésében.

A forintot az sem segíti, hogy Virág Barnabás MNB alelnök megerősítette, hogy az MNB lassítja a kamatemelési ciklust - emelte ki Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője elemzésében. 

Az Erste Befektetési Zrt. szerint is az MNB-re figyel most a piac. A Virág Barnabás MNB alelnök jelzésére adott erős negatív reakció kissé meglepő volt, hiszen az alelnök az alapkamatról beszélt, ami jelenleg nem effektív kamat. Kommentárja ugyanakkor nem utalt az egyhetes betéti ráta alakulására, ami a mostani keretrendszerben az irányadó kamatláb. Ma reggel további kisebb forintgyengüléssel nyitott a piac, a fókuszban egyre inkább a jövő keddi kamatdöntés üzeneteivel kapcsolatos várakozások állnak - közölte a brókercég.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!