Hétfő délelőtti tenderén az ECB 47,7 milliárd eurónyi gyorshitelt adott a bankoknak, ezzel együtt jelezte, hogy a pénzpiacok kezdenek megnyugodni. Ezt az is bizonyítja, hogy a Fed csupán 2 milliárd dollárnyi pluszforrást biztosított a bankoknak. A figyelem középpontjában továbbra is a pénzügyi cégek álltak, miután a szektort a Morgan Stanley alulsúlyozásról felülsúlyozásra minősítése föl. Az emelkedést a több mint három százalékkal dráguló AXA és a Credit Suisse vezették, de jól szerepelt a Deutsche Bank is, melynek beruházási részlegének tanácsadója a Fedet korábban 18 évig irányító Alan Greenspan lesz. Jelentősen drágultak a bányatársaságok, köszönhetően az emelkedő fémáraknak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!