Az Imperial Tobacco bejelentése szerint a cég éves nyeresége 6 százalékkal meghaladta az előző évit, így összesen mintegy 1,24 milliárd font profitra tett szert a tavalyi 1,17 milliárd fonttal szemben. A bejelentéssel párhuzamosan a dohánygyártó közölte, hogy a francia-spanyol Altadis 2007 végére tervezett 12,6 milliárd euró értékű felvásárlása 2008. januárig halasztódik majd. A novemberre tervezett összeolvadást a spanyol vállalatfelvásárlási eljárások nehézkes folyamata lassítja - nyilatkozta a cég vezetősége. A hír hatására a vállalat részvényei 0,9 százalékot mozdultak el negatív irányba a londoni tőzsdén. A részvények árfolyama az elmúlt év során 30 százalékkal emelkedett a tőzsdei forgalomban. Amennyiben a felvásárlási manőver végül zöld utat kap a spanyol hatóságoktól - az Európai Unió és az Egyesült Államok illetékes hatóságai már rábólintottak az üzletre -, az Imperial Tobacco Group biztosíthatja a negyedik legnagyobb dohánygyártó címet a világ dohánypiacán, megelőzve egyúttal a British Americal Tobaccót és a Japan Tobaccót, hogy Európa második legnagyobb gyártójává válhasson az Altria mögött. A Davidoff cigarettákat is forgalmazó Imperial nettó forgalma - amely nem tartalmazza a cigaretták után fizetett jövedéki adót - 4 százalékkal nőtt az elmúlt pénzügyi év során, így az előző évben regisztrált 3,16 milliárd fontról 3,28 milliárd fontra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!