Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A térségi devizákat a kilábalásról szóló makrogazdasági jelekre ismételt kiújuló kockázatvállalási kedv mellett a dollár 0,3 százalékos gyengülése is segítette, ám a forint kimagasló teljesítményében a carry trade ügyletek ezzel párhuzamos élénkülése is szerepet játszhatott. A hazai deviza közel 1 százalékot erősödött szemben az euró zlotyval szembeni 0,3 százalékos, illetve a koronával szembeni 0,1 százalékos gyengülésével. A dollárért 177,60, a svájci frankért 176 forintot kértek hétfő délután a bankközin. A hazai állampapírok bankközi piacán elszórt hozamemelkedést hozott a hétfői kereskedés, az Államadósság Kezelő Központ jelentése szerint a rövid oldalon egyedül a 12 havi lejáratoknál történt változás, 10 bázisponttal 6,30 százalékra nőtt a hozam, míg az éven túli lejáratú állampapírok hozama 1-4 bázisponttal emelkedett, így az átlaghozam ismét meghaladja a 7 százalékot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!