A vállalat minden szükséges engedéllyel rendelkezik, az új üzleti tevékenység megkezdését az Alteo igazgatósága is jóváhagyta. Tájékoztatásuk szerint a gázkereskedelem elindításával válik teljessé a vállalatcsoport energiakereskedelmi portfóliója, még integráltabb, még teljesebb szolgáltatatást tudnak nyújtani ügyfeleiknek.

Az Altea a villamosenergia-kereskedelmi üzletág fejlesztésének mintájára konzervatív, de határozott stratégia mentén indítja gázkereskedelmi tevékenységét is - idézi a közlemény ifj. Chikán Attilát, az Alteo Group vezérigazgatóját.

Az Alteo Csoport magyar tulajdonban lévő komplex energetikai szolgáltató, üzleti tevékenysége kiterjed a megújuló és hagyományos erőforrásokon alapuló energiatermelésre, valamint az energia kis- és nagykereskedelemre. A 2008-ban alapított társaság árbevétele tavaly 5,9 milliárd forint volt.

Az Alteo részvényei 2010. októbere óta forognak a Budapesti Értéktőzsdén, a papírokkal a BÉT T-kategóriájában kereskednek. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 4100 forint, a legalacsonyabb 2800 forint volt.

(A képünk illusztráció.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!