Elindult a gyorsjelentési szezon Amerikában

Az egy részvényre jutó nettó eredmény szempontjából rosszabb, a bevételek tekintetében viszont jobb második negyedéves gyorsjelentést tett közzé a várakozásoknál az Alcoa.
portfolio.hu, 2015. július 8. szerda, 23:40
Fotó: Napi.hu

A szerdai piaczárás után közzétett számokkal kezdetét vette a gyorsjelentési szezon az USA-ban.

A fémgyártó19 centes egy részvényre jutó eredményről és 5,9 milliárd dolláros bevételről adott számot friss gyorsjelentésében. A Reuters elemzői konszenzusában 22 centes EPS és 5,81 milliárd dolláros bevétel szerepelt, vagyis a gyorsjelentés vegyes képet fest a várakozásokhoz képest.

A piaczárás utáni kereskedésben a részvényárfolyam 0,5 százalékos emelkedéssel fogadta az eredményt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK