Elindult a hozamcsökkenés

Pénteken minden oldalon csökkentek a magyar állampapír-hozamok a másodpiaci kereskedés során.
NAPI, 2009. szeptember 6. vasárnap, 15:39

A rövid oldalon 2-7 bázisponttal, az éven túli lejáratok esetében 2-6 bázipontos hozamcsökkentést jelentett az Államadósság Kezelő KÖzpont a hazai állampapírok másodlagos piacán.

A hozamcsökkenés eredméneként a diszkontkincstárjegyek hozamak már csak 5-10 báziponttal múlják felül a 7,5 százalékos szintet, míg az államkötvények hozama a hároméves lejáratú állampapírok kivételével továbbra is 8 százalék fölötti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK