A nyitás előtti és utáni makroadatdömping mellett tovább záporoznak a harmadik negyedéves vállalati gyorsjelentések Amerikában. A tengerentúli határidős indexek alig 1-2 pontos elmozdulás mellett várták a piacnyitást. A nyitás előtti vártnál kissé jobb makroadatok is elégségesnek bizonyultak a rali megindulásához, a három órakor megjelent adatok pedig tovább fűtötték az emelkedést. A nap második felében azonban a mozdulatlanság jellemezte a piacokat, így a börzék ott zártak, ahol félidőben jártak.

A kereskedés első felében elérték a piacok mai zárószintjeiket, a nap második felében nem történt elmozdulás a piacon. A Dow komponensek közül a banki (Bank of America és JP Morgan) és a technológiai (Microsoft és Intel) papírok vitték a prímet, míg a gyorsjelentést ma közzétevő Pfizer mellett a Wal-Mart nyújtotta a leggyengébb teljesítményt.

Év/év alapon 48 centről 43 centre esett vissza a Pfizernél az egy részvényre jutó eredmény, míg az egyszeri tételektől tisztított számok 60 centről 53 centre estek vissza. Az elemzők 53 centes értékkel számoltak.

Az olajóriás Exxon is előállt negyedéves számaival. Az egy részvény jutó 2,09 dolláros profit kis mértékben elmarad a 2,13 dolláros tavalyi számtól, 7 százalékos visszaesést jelent év/év alapon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!