Elismerést kapott a Mol

A Mol bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe első és egyetlen vállalatként a régióból.
NAPI, 2010. szeptember 10. péntek, 15:45
Fotó:

A világ legjelentősebb vállalati fenntarthatósági elemzésre szakosodott cége, a svájci SAM (Sustainable Asset Management) értékelése alapján a Mol - egyedüliként a régióban - bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe (Dow Jones Sustainability World Index).

A SAM Research AG egy zürichi székhelyű vállalat, mely a fenntartható fejlődés elveinek megfelelően működő vállalatokra fókuszál.

A felmérés során a világ Dow Jones tőzsdeindex szerinti 2500 legnagyobb vállalatát vizsgálják, majd közülük választják ki azt a 10 százalékot, amelyek fenntarthatósági szempontból a legkiválóbbnak tekinthetők.

Az idei felülvizsgálat során az olaj- és gázipari szektor 112 értékelt vállalata közül, a Mol bekerült a kiválasztott 12 cég közé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK