Eljött az esés ideje

Főleg a görög és a spanyol államadósság miatt komolyabb visszarendeződést várnak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a megkérdezett elemzők, a BUX esése elérheti a 2 százalékot is.
MTI-Eco, 2012. július 23. hétfő, 08:49
Fotó: Napi.hu

A német alkancellár pesszimistán nyilatkozott a görög hiánycél tarthatóságáról, Spanyolországban pedig sorra fordulnak a tartományok pénzügyi segítségért a központi kormányhoz - jellemezte a helyzetet Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház kereskedelmi igazgatója. A görög probléma végén az eurózónából kilépés áll, Spanyolországnak pedig nagyobb mentőcsomagra lehet szüksége.  Az előbbi két ok miatt az ázsiai kereskedés pesszimista és lefelé tartanak az európai piacok is, a trendből pedig Magyarország sem tudja kivonni magát - vélte Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője. Csak egy nem várt nemzetközi hír változtathat a lefelé menő árfolyamokon - tette hozzá.

Mindkét elemző arra számít, hogy a BUX mínuszban nyit, és záráskor is abban marad. Német Sándor becslése szerint az esés elérheti az 1,5-2 százalékot is. Valamennyi részvény árfolyama esni fog, a gyógyszerpapíroké arra a hírre, hogy a kormány megadóztatná a gyógyszergyárak extraprofitját - tette hozzá Kuti Ákos. A forint is gyengülni fog hétfőn az elemzők várakozása szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK