Miután a vezető nemzetközi börzéken folytatódtak a fájdalmas zuhanások, tovább estek szerda délelőtt a feltörekvő piaci devizák, köztük a forint is. Fél tíz tájban az euró egysége már 252,25 forintnál járt, a dollárral 185, a svájci frankkal 163 forinton kereskedtek.

A piac igen volatilis, alapvetően a pozíciózárások mozgatják, és most nem is látszanak olyan kedvező hírek, amelyek megnyugvást hozhatnának - kommentálta az eseményeket az ING Bank devizaüzletágának vezetője, aki szerint ha a kurzus átviszi a 252,50-es szintet, akár 255-ig is drágulhat az euró.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!