A BÉT vezető indexe 2 százalékos veszteséggel 14 475,74 ponton zárta a szerdai kereskedést. A mutatót főként az OTP húzta le, a bankpapír a 3300 forintnál lévő nyakvonal áttörése után 3194 forinton állt meg, 5,5 százalékos mínuszban. Pedig nap elején még némi erőt is mutatott a papír, hiszen 3360 forint fölé is drágult röviddel a nyitást követően, de aztán elfogyott belőle a szuffla és a mélybe zuhant.

Ezúttal forgalom is volt bőségesen az esésben, az elmúlt időszakban megszokottnak mintegy kétszerese, összesen 28,2 milliárd dofinrt értékben fordultak meg részvények a virtuális parketten, ebből 22 milliárd forintot az OTP-re született kötések tettek ki.

A Richter kisebb mértékben, de szintén esett, 1,3 százalékkal 33 100 forintra. Az elmúlt hetek egyik leglátványosabb emelkedését produkáló Egist sem kímálta a nap végére kiteljesedő eladási hullám. A kisebbik gyógyszercég részvényei több, mint 4 százalékkal értékelődtek le, záróáruk 17 600 forint lett.

A Mol és a Telekom viszont erősödött: az Unicredit által vételre felminősített olajpapír 0,3 százalékkal 11 170 forintra kúszott fel, a távközlési részvény pedig 0,9 százalékkal 568 forintra drágult.

A zuhanás letarolta a kisebb papírokat is. A Fotex árfolyama több, mint 4 százalékkal 344 forintig zuhant, a Rábát 3 százalékkal fújta lejjebb a vihar, 610 forintig. Nagyot esett a Synergon, a rendszerintegrátor cég részvényei zárásban már csak 665 forintot értek, ami 4,6 százalékkal múlja alul a keddi utolsó árát. Az FHB grafikonját is csúcsnyán átrajzolták az eladók, a kisebbik bankpapírt 692 forintig nyomták le az eladók.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!