Az amerikai tőzsdék  szerdai gyenge teljesítményét követően eleve alacsonyabban kezdett a piac, majd a nap a stabilizáció jegyében telt. a reggel 3380 forint körül indító OTP árfolyama déltánra 3440 forintig kúszott fel, de a zárás ellőtti percekben intenzív eladói nyomás indult a forint piacán, ami az OTP-befektetőket is megijesztette, így a zárásra a napi minimumra, 3335 forintra lökték a bankpapír árfolyamát.

A Mol is gyengélkedett, a nap végére az olajpapír is eltávolodott az előző napokban jellemző 17 ezer forintos árcentrumtól és 16730 forinton, 1,6 százalékos mínuszban zárt. Az utóbbi napokban alaposan elkalapált Magyar Telekomot egy friss felminősítés és egy 550 forintos célárfolyam segítette a felpattanásban, így ez volt az egyetlen blue chip, amely emelkedni tudott. Az 509 forintos záróára 0,4 százalékkal magasabb a szerdainál.

A gyógyszerpapírok ellentétesen mozogtak. Az elmúlt héten nagy emelkedést bemutató Richter tovább korrigált lefelé, s zárásban már csak 35100 forintot adtak érte, 1,7 százalékkal kevesebbet előző záróértékénél, miközben az Egisben még kitartott a lendület, s ismét emelkedéssel - igaz csak 50 forintossal - tudottt zárni, 17500 forinton.

A BUX-index kosarában szereplő részvények közül a 4 százalékkal eső OTP mellett a 3,6 százalékos gyengülés után 6551 forinton végző E-Star szerepelt a legrosszabbul, a társaságról eközben semmilyen újabb hír nem jelent meg.

Az FHB a piaci átlagnál kisebb, 1,5 százalékos csökkenéssel 510 forinton zárt, míg a CIG Pannónia árfolyama 635 forintra morzsolódott le.

A Pannunion árfolyama ugyanakkor 4 százalékkal 207 forintra ugrott a sikeres vételi ajánlatról érkező hírek következtében, de az Émász és az Állami Nyomda is emelkedéssel tudta zárni a negatív hangulatú kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!