A visszafogott teljesítmény nemzetközi összehasonlításban jónak számít, hiszen délutánra mind a tengerentúli, mind a legfontosabb nyugat-európai részvényindexek néhány tized százalékos mínuszt hoztak össze. A pesti optimizmust táplálhatták a kedden megkezdődött IMF-egyeztetések, bár érdemi hír ezzel kapcsolatban nem látott napvilágot.

Visszatérve a budapesti eseményekre, a BUX-ot alapvetően az OTP horgonyozta le. Miközben ugyanis a bankpapír 2,3 százalékkal 3452 forintra esett, addig a Mol 1,9 százalékkal 16 700, a Telekom ugyanennyivel 439, a Richter pedig 0,4 százalékkal 37 000 forintra erősödött. Az OTP árfolyamgrafikonja szűk másfél órával a zárás előtt tört le, a napi minimumot is jelentő záróár a délelőtti tetőhöz képest bő 3 százalékos veszteséget takar.

Jól szerepelt ugyanakkor az Egis, a kisebbik gyógyszergyári részvényből közel 400 millió forintnyi cserélt gazdát - ez a papírok napi forgalmi rangsorában a harmadik helyet eredményezte -, a 15 800 forintos záróárfolyam 0,6 százalékkal haladta meg a hétfőit. Az E-Star 24 milliós forgalom mellett 5,7 százalékkal 634 forintra ugrott, a vízkvóta-kereskedési portált, azaz víztőzsdét elindítani szándékozó FuturAqua részvényei pedig 8,8 százalékkal drágultak, mintegy 120 ezer forintos forgalom közepette.

Appeninn- és Pannergy-részvényekből bő 10-10 millió forint értékben adtak-vettek a piaci szereplők. Előbbi 0,2 százalékkal 425 forintra erősödött, míg az utóbbi - amely 570-en is megfordult - 579 forinton zárt, ugyanott, ahol egy nappal korábban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!