Az ÁKK heti rendszeres aukcióján a megszokott 40 milliárd forintos összegben hirdetett meg jegyzésre 3 hónapos diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók a D110420 jelű, 2011. április 20-án lejáró kincstárjegyre a megszokottal megegyező nagyságrendben, 100,649 milliárd forint értékben tettek ajánlatot. Az ÁKK ebből a meghirdetettnél 5 milliárd forinttal magasabb, összesen 45 milliárd forintot fogadott el.

Az előző, egy héttel ezelőtti aukción kissé nagyobb: 106,005 milliárd forintnyi volt a jegyzés, ebből az ÁKK a meghirdetett 40 milliárd forintnyit fogadta el. Az aukción 5,71 százalékos átlaghozam alakult ki, egy bázisponttal alacsonyabb a múlt keddi aukció 5,72 százalékos átlaghozamánál, de 14 bázisponttal alacsonyabb a hétfői 5,85 százalékos - az aukcióra vitt 3 hónapos kincstárjegynél másfél hónappal később, csak június 1-én lejáró kincstárjegyre számolt - három hónapos másodpiaci referencia hozamánál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!