Csütörtökön három, öt és 15 éves kötvényeket dobott piacra. A hároméves papírokból 20 milliárd forintnyi mennyiséget bocsátott aukcióra az Álladósság Kezelő Központ (ÁKK), amelyek hatszoros lefedettség mellett keltek el. Az aukción kialakult 4,65 százalékos átlaghozam az előző, április 4-i aukción kialakulthoz képest 16, a tegnapi másodpiaci bechmarkhoz képest 7 bázisponttal volt kevesebb. Az ÁKK a meghirdetett 20 milliárdos mennyiséggel szemben végül 30 milliárd fotintos mennyiségre fogadott el ajánlatokat.

Hasonlóan kiemelkedő érdeklődés mellett keltek el az ötéves kötvények is, amelyből 15 milliárdos mennyiséget hirdetett meg az ÁKK. Az 5,2-szeres lefedettség mellett elkelt kötvények esetében a kialakult 5,09 százalékos átlaghozam a két héttel ezelőtti aukción kialakulthoz képest 22, míg a szerdai másodpiaci referenciahozamhoz képest 10 bázispontos hozamesés következett be. Az ÁKK itt is megemelte az elfogadott mennyiséget, a meghirdetett 15 milliárdot 22,5 milliárdra emelte.

A 15 éves papírokból a meghirdetett 8 milliárdos mennyiségre 2,6-szeres érdeklődés mutatkozott. A kialakult 5,66 százalékos átlaghozam a február 21-i aukción kialakulthoz képest 64, a szerdai másodpiaci referenciaszinthez képest 4 bázispontos mérséklődést jelent. Az ÁKK végül 10 milliárd forintos mennyiségre fogadott el ajánlatot

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!