A meghirdetettnél 25 milliárd forinttal nagyobb összegben, 75 milliárd forintért adott el kincstárjegyet az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazók 197,8 milliárd forint összértékben jegyeztek a papírból.

Az aukción kialakult 2,84 százalékos átlaghozam 6 bázisponttal alacsonyabb a másodpiaci referencia hozamnál és 23 bázisponttal marad el az előző, két héttel ezelőtti aukció átlaghozamától. Az ÁKK 2,78 és 2,86 százalék közötti hozamajánlatokat fogadott el.

Az ÁKK 7,5 milliárd forintnyi változó kamatozású államkötvényt is értékesített csütörtökön, erre a papírra 17,9 milliárd forint értékben érkeztek jegyzések.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!